1 maj 2011

Att leva på hoppet blir inte alltid det man tror.

Inleder blogginlägget med att hylla sonen Victor som nu fått klart med sin lärlingsplats på Golv & Kakelcenter. G R AT T I S & L Y C K A T I L L !

*****
Bondeoffer
Mjölkbönderna i landet har det inte lätt. De får inte ut tillräckligt mycket i literpris för mjölken och nu lanserar Skånemejerier ett nytt marknadsföringsgrepp: "...Hos oss kan du se vilken bonde som står bakom mjölken i just ditt paket". Undrar hur han lyckas med det konststycket, mjölkbonden.

*****
En del har levt på hoppet - så hopplöst!
Dessa vuxna kräk! Efter alla dessa år kommer nu friidrottskändisarna Patrik Sjöberg och Yannick Tregaro ut i offentligheten för att berätta hur de blev utsatta för övergrepp i tonåren av sin tränare och styvpappa. Och de var inte de enda två som utsattes av den hyllade och upphöjde höjdhoppstränaren Viljo Nousiainen. Jag tänker två saker: Först tänker jag på alla de gånger som Patrik Sjöberg i olika intervjuer fick beskriva att hans styvpappa och tränare var en stor anledning till hans friidrottsframgångar...och ändå gnagde säkert avskyn i honom. Sedan tänker jag att det funnits ytterligare ett kräk ibland oss som utsatt unga pojkar för dessa avskyvärda handlingar.

*****
Skavlans återblicksprogram förra fredagen var stor teveunderhållning. Jag minns avsnittet med min gamla idol, Sir Bob Geldof, som lade ut texten om att ett liv utan kärlek är ett söseri och totoalt meningslöst. Så rätt.

*****
Nej, jag håller inte på att bli flintskallig. Jag är bara för lång för min hårväxt.

*****
Rött kort för vit landslagstränare
I veckan rullades nyheten ut man i den franska fotbollsledningen försöker kvotera bort svarta spelare från landslag och fotbollsakademier. Motivet för detta märkliga tilltag är att man vill förbättra resultaten för den  franska landslagsfotbollen. Man har t ex noterat att flera svarta spelare har dubbla medborgarskap vilket innebär att de tränar i Frankrik men väljer sedan att spela för sitt andra land, samt att de svarta landslagsspelarna anses vara anledningen till fiaskot i senaste VM-turneringen i Sydafrika. Vad säger då den franska landslagsledningen? Jo, förbundskaptenen förnekar såklart bestämt kännedom om kvotering av svarta spelare. Tränaren heter märkligt nog Laurent BLANC så redan där kan väl trovärdigheten ifrågasättas...

*****
Stalked...?

*****
Kul vecka minsann! Den inleddes med omfattande flyttbestyr i hemmet så kroppen fick sig en rejäl omgång. Ett ynka träningspass blev det - dåligt! Veckan avslutades med festligheter, först med fredagens firmafest på Societén i Varberg, för att avslutas med en trevlig middagsbjudning hemma hos Kindbergs. Där i mellan hanns det med en lagom lång promenad till ett vernissagebesök på Galleri 70.

*****
Syftningsfel?
40 sälar får skjutas i länet
Var på sälen hittar man länet?

*****
Att vara på en fest där det går tre tjejer på varje kille kräver både koordination och kondition.

*****
Besökte min härliga morfar som just nu tillbringar några dagar på sjukhus. Morfar Male fyllde 94 i mars och är ett under av skärpa i intellekt och vilja. Imponerande och glädjande.

*****
Fredagens firmafest i Varberg blev som vanligt en trevlig tillställning med uppsluppen atmosfär med glada arbetskamrater och kollegor från hela länet. Över 200 festdeltagare fick dock vänta alldeles för länge på serveringen och när efterrrätten kom ut tonade de första ackorden ut från det utmärkte coverbandet Give & Go från scenen. De danssugna var redan på fötterna när kaffet kom, så tajmingen blev inte den bästa och jag konstaterar att personalstyrkan i både kök och servering troligen var för snålt tilltagen.  

*****
Kan man skönja ett dolt budskap i den här bilden...?

Inga kommentarer: