4 juli 2009

Det är nu det roliga börjar.

Den här min andra semestervecka har vädermässigt bestått av både sol och regn. Och mer regn. Regnet och tillhörande svalka var på nåt sätt befriande och inte minst vår natur behövde det. Har nu fått levererat drygt 200 lpm trallvirke till altandäcket, så nu ska det sommarprojektet kunna realiseras på riktigt när trallbrädorna kan komma på plats. Det är nu det roliga börjar. Parallellt med altandäcksprojektet har vårt uterum genomgått en mindre förvandling, och det utrymmet kommer nu inte längre att vara en extra matplats utan mer en plats för rekreation och laid back umgänge med gäster. Nu är det väl bara en pool som saknas. I-landsproblem? ***** Lustgården är en shop belägen i vår stad som tillhandahåller sexleksaker och andra varor som ska stimulera och utveckla samlivet mellan oss människor. När jag härförleden passerade butiken och dess entrédörr såg jag ett litet meddelande på dörren där det stod, "TRYCK HÅRT". Inte illa att erbjuda erotiska tips redan på entrédörren. **** Landet uttalas Schweiz [chweits], inte Sweitsch [chweitch]. Hur svårt kan det vara?! Stockholmare har det svårast med uttalet. Men det är klart, har man inte läst tyska i skolan kan alplandets namn vara nog så knepigt att uttala. ***** Jag mins en gammal svensk slagdänga med refrängen: "Ja, han är killen med choklad i...". En amerikansk 29-åring sjunger inte med i den refrängen...längre. Vincent Smith II föll nämligen ner i en 2,5 meter djup tank med choklad och kvävdes till döds. Hoppas det inte var nougat för det är det värsta jag vet.

Det finns också en historia om en man med invandrarbakgrund som jobbade på Nordchoklad i Kalmar. Personalen fick löneförhöjning och mannen utbrast: "Cho klad jag blir!"

***** Den f d fotbollsstjärnan och tv-kommentatorn, Glenn Hysén, har skrivit på för... Arbetsförmedlingen. Efter att Viasat valt att inte förlänga kontraktet med Hysén, tvingats den glade göteborgaren att ansluta till den stora skara medborgare som är mellan två jobb. Stämpling är inget nytt begrepp för en f d fotbollsspelare, men ordet har nu fått en annan innebörd för Hysén. Jag tänker att hans gamla klubb Liverpool säkert vill hjälpa sin backhjälte, för så många finns det väl inte i lagets historia...? Å det vet ni väl hur det är med gamla ´Poolare, You Never Walk Alone.

***** Vid senaste besäket med Gåbbaträff på hemmaarenan spottade kamraten herr Pat Rik en film- och tv-kändis. Det var Carl Kjellgren som från ståplats med vän följde den spännande matchen. Jag kommer ihåg Kjellgren från den roliga rullen, "Tomten är far till alla barnen" och tv-serien, "Pappas flicka". Faktum är att just denna söndag kan man se Kjellgren i Beck i TV4. Vid närmare anblick såg han aningen skröplig ut och med något stapplande steg tog han sig ut från arenan efter slutsignalen. Stroke? ***** GAIS är ett charmigt lag och det finns fans runt om i hela landet. Men klubben har inte 100 koll på sitt eget klubbmärke. Inte om man ska döma efter informationen på gais.se där man lyckats publicera ett annat klubbmärke (Tingsryd?) http://www.gais.se/Fotboll/gais.nsf/default

***** Konstnärinnan och tv-programledaren, Carolina Gynning, har en blogg på portalen, stureplan.se, som hon nu funderar på att stänga. Anledningen är de besökare som väljer att kommentera Gynnings blogginlägg på ett kränkande och förnedrande sätt. Jag har själv läst några av kommentarerna på inläggen och det är igen vacker läsning. Man må tycka vad man vill om fröken Gynning, tv-framträdanden och andra prestationer, men det är inte skäl nog för att anonymt posta slika nedsättande omdömen och kommentarer. Det bör finnas en diagnos att ställa för dessa individer. Läs mer: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article5493549.ab ***** iPod är en het pryl. Så het att den tydligen fått en SAAB att fatta eld och brinna upp. Personen som förfogade över bilen var snabb att kontakta lokaltidningen för att berätta om att hans bil utan känd orsak fattat eld, men när utredningen var klar och misstankarna riktades mot den kvarlämnade ipod:en, ville mannen inte längre prata med tidningen. Jag rekommenderar inte att förvara en ipod i bilen, men däremot en Läkerol - makes people talk. ***** Den engelske stjärnkocken, Jamie Oliver, har tydligen dyslexi. Det kan vara ett nog så jobbigt handikapp, särskilt om man som Mr Oliver ska framträda i officiella sammanhang. Jag tycker att det mest tydliga handikappet han dras med är att han läspar. Det kan han dock slingra sig undan genom att inte använda ord som sweet & sour, asparagous, spices, vilket i och för sig kan vara knasigt för en kock...

T:sson

Inga kommentarer: