10 juli 2009

Någon har fått ett dopp i poolen.

Leveransen är utförd. En av mina arbetskamrater har besökt Frankrike och Euro Disney med sin bror och sina söner. På vägen skulle de ta båten från Puttgarden och därmed passera Border shop. TeTe-bloggen var snabb och gav arbetskamraten Fredrik Richardsson (fingerat namn) en beställningslista med sommarvaror vilken han följde till punkt och pricka. I fredags kom leveransen med följande varor: Absolut Vanilj, Bowmore Surf Single Malt, Drumguish Single Highland, Jägermeister, Gordon´s gin och tre flak öl. Skål!

http://www.border-shop.dk/BorderShopFront/Front_DK?FrameLink=/FrontPages/_Front_Style_9

***** Nästa år slopas monopolet för fordonsbesiktningar vilket innebär att Svensk Bilprovning kan få konkurrens från företag som vill leverera denna tjänst. Sannolikt kommer etablerade aktörer att medverka till att kostnaderna för oss bilägare stiger, och om det fortfarande kommer att finnas en besiktningsfunktion med statligt ägande kommer dessa priser sannolikt också att stiga. Samtliga aktörer kommer att hänvisa dessa effekter till "marknaden". Jag är försiktigt optimistisk över det här beslutet, men något mindre positiv än det slopade apoteksmonopolet (se nedan).

***** Altandäckbygget fortskrider och prognosen pekar mot färdigställande under vecka 29. Innevarande vecka innebar dock en del tidsödande korrigeringar och kompletteringar för bättre stadga. Dessutom laddar batteriet till borr- och skruvdragaren ut hela tiden vilket fördröjer arbetet. Nåja, tid finns det ju gott om.

***** Mamman till en 13-årig flicka tänker stämma ett egyptiskt hotell för att dottern blev gravid under vistelsen. Mamman menar att dottern inte haft något umgänge och att hon troligen blivit gravid efter att ha doppat sig i poolen. Nog har dottern doppat i poolen allt.

***** Nu har Apotekets (f d Apoteksbolaget) monopol upphört. Det blir bra för oss konsumenter att få fler inköpsställen för värk- och huvudvärkstabeller. Det är också positivt att staten inte har ägande i bolaget för det har på visat sig ge en inflation i direktörsbefattningar och därtill hörande höga lönenivåer. Nu får företagen som driver apoteksbutikerna betala löner efter förmåga och resultat. ***** Upphörande av bilprovningens monopol i juli 2010 har redan fått den halländska lågprisbutiken, Ge-Kås, på fötter. Tidigast 2011 ser VD:n Boris Lennerhov att butiken kan etablera en verkstadsfunktion med reparationsmöjligheter, tvättmöjligheter och möjlighet för att besiktiga fordonet. Detta tänker Lennerhov att den manliga besökarna ska sköta under tiden som partnern handlar färdigt inne i butiken. Männens tålamod bland hyllorna brukar nämligen tryta efter två timmar. Trots butiksledningens entreprenörsanda anar jag oråd. Även om jag inte besöker Ge-Kås mer än max en gång vart tredje år blir jag lika irriterad på alla dessa quinnor som står och rotar bland herrunderkläderna. Kan inte deras karlar handla sina egna kalsonger - det borde väl vara ett minimikrav på en man?! Jag är för att luckra upp en del av könsrollerna i samhället och stryker t ex mina kläder själv. Tvättar dem gör jag dock mycket sällan. Ett förbättringsområde. ***** Åh, Polly. Va gott! Åh, Polly. Va gott! Åh, Polly. Va gott! Åh, Polly. Va gott! Omöjligt att bara ta en.

Det är verkligen en intelligent reklamspot Cloetta lanserar på tv just nu... Företaget har inte ens med reklamspoten på sin hemsida.

***** För ett par år sedan valde vi att inleda ett högriskprojekt. Två större rosenbuskplantor med klättrande egenskaper skulle grävas upp från sin ordinarie position och flyttas. Sådana tilltag kan innebära att plantan inte hämtar sig igen. Det här blev resultatet:

/T:sson

2 kommentarer:

taxameterkungen sa...

Angående altanbygget: Nu får du gå och köpa ett extrabatteri till skruvdragaren, då kan du jobba hela tiden. Med nuvarande takt hinner hösten slå till innan du kan bjuda dina kamrater att sitta och skräna på ditt nybygge.

T:sson sa...

Snålheten bedrar visheten - min snålhet asså. Men idag måndag vka 29 återstår ett ynka litet trappsteg sen är det klart. Skål!