1 december 2008

595 sms = förföljelse och kränkning.

Resultat av den senaste mini-enkäten: Antal respondenter: 5

  • 60 % har olika rutiner för när julskinkan tillreds
  • 40 % tillagar julskinkan kvällen före julafton

***** För oss spinningcyklister: Tryck å dra, lägg på och upp i tvåan! Ett minne från torsdagarnas spinningpass... http://www.youtube.com/watch?v=LqaJAVhesK4&feature=related ***** Just nu funderar jag på mannen som jag och två kollegor såg den 21 november i Ullared. Han var iklädd ett cerist tyg som räckte ner till de bara fötterna som var instoppade i ett par gallgula Foppa-tofflor. En kungakrona var fastsatt på huvudet som för övrigt var täckt av långt, gråblont hårsvall och ett långt skägg i samma kulör. Skägget var dessutom flätat under hakpartiet och där satt ett triangelformat smycke med "ögat" i mitten. Mannen hade ett guldfärgat, njurbältesliknande föremål runt den svullna buken, varpå det hängde två påsar. Runt handlederna och på fingrarna fanns mängder med smycken. Mannen hade parkerat sin 745:a utanför och den var utsmyckad med Kristus-symboler och schablontexter på dörrsidorna. Vem var mannen? Var det Frälsaren? Var det Gekås maskot?

***** Det är tragiskt med alla som fick sätta livet underden blodiga helgen i Indien. Men det är väl inte så konstigt att det smäller i Bombay?

***** Någon därute har svårt för att fatta. Efter (bara) fem månaders förhållande gjorde flickvännen slut, men ex-pojkvännen hade svårt att acceptera det. 645 sms senare polisanmälde tjejen sin mobile förföljare och när domen föll fastställdes straffet till böter med 1 500 kr. Rätten ansåg att man bara kunde fälla mannen för 50 sms eftersom han inte förstått att flickvännen avbrutit förhållandet. Jag måste i rimlighetens namn förutsätta att tjejen skickat nåt svar på dessa sms som gett killen nån hint om att förhållandet är över.

Domen innebär det märkliga faktum, att man kan skicka 595 sms innan man riskerar åtal och fällande dom. Att vara mottagare av ständiga sms med det eviga pipandet i mobiltelefonen, framkallar obehag, stress och en känsla av att bli kränkt och förföljd. Jag talar av egen erfarenhet.

***** Hur går det för vårt handbollslag Drott? De har visserligen ett ungt lag men nu är det väl tredje säsongen i rad som de balanserar på nedflyttningens klippkant. Såg att Halmstad Hockey hade 800 åskådare som såg deras senaste hemmamatch - det är väl i division 2? Tydligen har man lyckats behålla intresset för hockeyn i Halmstad efter Hammers fantastiska framgångsår, och det var oväntat för mig. Under Hammers storhetsperiod fick Drottledningen t o m värdera starttiden för sina hemmamatcher, för att inte deras publik skulle välja Sannarpshallen före Sporthallen.

***** Kosmetikaföretaget L´oreal sänder just nu tv-reklam där man marknadsför en produkt som innehåller bidrottninggelé. Då återstår den intressant frågan: Är denna produkt gjord på honung som bidrottningen varit delaktig i att producera, eller består den av just bidrottningar som malts ner tilll gelé? Eftersom ett visst färgämne i godis görs av löss blir väl svaret...

***** Roade mig med att gå in på Drotts hemsida och klickade på en länk som leder till handboll.info, som säger sig vara officiell webbplats för svenk elithandboll. Yeah, right. På handboll.info hittade jag info att att Drotts tränare heter Magnus Andersson och att klubbadressen är Falkenbergsgatan 16. Sist jag uppdaterade mig om det anrika handbollslaget hette tränaren Tomas "Ryssen" Eriksson och klubblokalen var i Sporthallens källare.

***** Tur att man har mossa i gräsmattan. Denna vegetation brukar vi väl normalt sett inte uppskatta i vår grönska, men sambon har hittat användningsområde för denna domestiska vegetation. Nu samsas mossan med planterade hyacinter i julröda krukor.

/T:sson

Inga kommentarer: