1 september 2008

Och du vinner en målarlåda.

Snacka om att kunna vraka bland buden! Portsmouth, Aston Villa och Blackburn vill ha honom. Sampdoria, Roma och Moncao likaså. Fredrik Ljungberg gör som professor Balthazar där han spatserar runt i sin villa i Frösakull. Han funderar, och funderar och funderar. Brassestjärnan Robinho behöver inte fundera längre. Hans flytt från Real Madrid är nu ett faktum och inför den engelska pressen förkunnade han belåtet, att han fått och accepterat ett anbud från Chelsea. Den smått förvirrade brassen blev nog förvånad när han skulle träna med sina nya lagkamrater. I Manchester City. ***** Ytterligare en tv-legend lämnade nyligen jordelivet. Lennart Swahn var programledaren som skapade tv-underhållning för ett helt land under 30 år. När en av de stora nättidningarna bad läsekretsen att rösta vilket uppdrag som de minns bäst av Swahns otaliga tv-insatser, gick de flesta rösterna på programmet, Gäster med gester. Tätt efter i röstningen kom hans insats som röst åt en docka från forna DDR, John Blund. Tyvärr, får man väl tillägga. Jag minns den gälla rösten tydligt och frasen: - "Du vinner en freestyle, och du vinner en målarlåda". ***** Chefen har bestämt sig för att vi ska nyttja de halländska konferensanläggningarna i större omfattning. Det innebär mindre restid, lägre kostnad och vi främjar även regionens faciliteter. Bra tänkt. I dagens rika utbud måste man dock kolla extra noga. Chefen tyckte att vi skulle förlägga nästa konferens på Löftadalens folkhögskola som ligger i Åsa, i närheten av Frillesås. Han bad en kollega ordna med bokningsbekräftelse till Åsa folkhögskola, och om inte en annan kollega anat oråd hade vi fått styra kosan till Sköldinge i Södermanland, där Åsa folkhögskola faktiskt ligger. Tänk va tokigt det kan bli. ***** - Vad heter huvudstaden i Vitryssland? - Jag minsk inte.

***** Det är inte lätt att vara supporter till Halmstads Bollklubb. Som att åka en mental berg- och dalbana, för ena matchen är det bländande spel och seger, andra gånger är det bara bländande spel, men allt som oftast är det bara mörker. Men det måste ju vara än värre att hålla på de stora "favoritlagen" som varje år ska vinna allsvenskan, men som allt som oftast tar stryk av skitlagen och sakta halkar glider nedåt i tabellen, och till sist anser alla att de är borta från den kassaskåpssäkra guldstriden. En AIK-supporter har nu anmält sin favoritklubb till Konsumentverket för falsk marknadsföring. Det är riktigt komiskt. AIK har inte vunnit allsvenskan på tio år nu och varje år tror supportrarna att det är dags för guld. Att ärkerivalerna Djurgården tagit tre guld och Hammarby ett under 2000-talet gör ju förstås bara saken värre. Alla supportrar som är besvikna på sina lags prestationer väntar med spänning på KO´s utlåtande.

***** Och nu har genforskarna upptäckt en gen (Allel 334) som förklarar varför män inte fungerar med sin partner och även kan tänka sig att ha flera samtida förhållanden. Den genen saknas hos kvinnan, men den finns istället hos vissa gnagare. Kul för oss män att ha det gemensamt.

Min fästmö tycker väl inte att jag påminner om engnagare, men däremot kallade hon mig för mullvad en morgon. En mullvad ser väldigt dåligt och gräver sig fram. Jag lämnar det fritt att tolka vad hon syftade på.

/T:sson

Inga kommentarer: