27 september 2011

Googla mig.

Så gjorde hösten sin entré. Med regn och rusk. Det finns dock många goda egenskaper i höstens tecken, och jag har inget emot att låta soffan våldföra sig på mig i skenet från fladdrande värmeljus under mörja höstkvällar.Tvärtom, ett glas rom till kaffet och sprakande ved i brasan ger ett välkommet mervärde i höstmörkret.


*****
Det är mycket på jobbet nu. Dagarna bara flyger fram.

*****
Veckan avslutades med skogsbesök i trakterna kring Bala och en envis jakt på trattkantareller. Det gav resultat, närmare bestämt 4,5 kilo skogsdoftande kantareller. Leve allemansrätten, den bästa rätten. Just i dessa omgivningar gick vi i 7:e kompaniet soldatmarschen.

*****
Carisma uppträdde i lördags på Stadsbiblioteket i Halmstad och framförde fyra låtar signerat carismapop. Min barndomskamrat Micke var där och plåtade, och hans bilder var betydligt bättre än de jag publicerat här.

*****
En puff i rätt riktning
En krönikör tycker att Fazers Kinapuffar har ett rasistiskt uttryck, eftersom det på förpackningen finns en animerad kinesisk figur med rishatt och sneda ögon. Fazer har valt att ta bort den avbildade figuren och nämnas kan också att företaget under en lång period hade en svart figur med stora röda läppar som illustration på deras förpackning med lakritsstänger. Något säger mig att företagsledningen sedan lång tid tillbaka har en aningen skev etnisk bild av mänskligheten. Fazer har dock nedtecknat etiska principer och det är ganska komiskt att läsa dom med tanke på hur man faktiskt agerar. Det är en sak att skriva fina formuleringar, men en helt annan sak att efterleva dom.

Fazers etiska principer grundar sig på koncernens värderingar och de internationella principerna i FN:s Global Compact. De etiska principerna styr Fazer-medarbetarnas dagliga arbete och definierar också koncernens etiska ansvar som arbetsgivare och företag.

*****
Här snackar vi pricksäker registreringsskylt!

*****
Huliganproblemet på fotbollsmatcher är inte bara en svensk angelägenhet. Långt därifrån. I Turkiet tänker fotbollsförbundet straffa de klubbar som har svåra huliganproblem genom att inte tillåta män över 12 år att besöka arenan under ett antal matcher. Vissa klubbar är redan drabbade av denna regel. I Polen har man också stora problem med huliganer och en av lösningarna är att den polska katolska kyrkan, som ju har en stark ställning i det polska samhället, kommer att fastställa nya tio guds ord som har direkt koppling till fotbollskulturen i landet. Kyrkan hoppas att huliganerna ska ta till sig dessa regler och ta lärdom av dessa. Fotbollsansvariga tvivlar på önskad effekt.

*****
Halmstads Bollklubb har gjort sitt i högsta serien. Jubileumsåret med 50 säsonger i allsvenskan innebar att föreningen tar klivet ner i Superettan 2012 - ett tråkigt jubileum. Trots allt är det ändå bra att lidandet är slut. Laget och föreningen har de egenskaper som gör att man välförtjänt nu förlorat sin allsvenska status efter 19 säsonger, och får nu välförtjänt jobba sig tillbaka in svensk fotbolls finrum. Efter ett okänt antal säsonger i en lägre säsong.

*****
Här är en som kom aningen för tidigt...
I ett teve-reklaminslag förra veckan förkunnade restaurangen Wild West Steakhouse att det nu är dax att boka julbord. Redan?!

*****
Lördagens besök på Amnestys "loppis" mynnade ut i ett köp av ett dricks/öl-glas med HBK:s klubbmärke och texten SM-guld 1997. Även om de vann allsvenskan tre år senare känns glaset som en möjlig relik.

*****
Självsäkert CV
Häromdagen hörde jag talas om en sökande som gjort en synnerligen intressant ansökan. På den sökandes CV stod bara två ord: "Googla mig".

*****
Med hösten i absolut närhet ser jag fram emot en del intressanta och roliga evenemang. Bland dessa noterar jag en fotbollslandskamp mot Holland i Stockholm, "Mord på Vapnö", säsongsavslutning med Gåbbaträff och förhoppningsvis flera trivsamma middagar med vänner.

*****
Tänkte avsluta veckans inlägg med en bild från sommaren 2011. Mest för att skapa balans i inlägget med tanke på den höstliga inledningen. Bilden är tagen på Ven.

l

Inga kommentarer: