26 juni 2011

Adam Lövet. En inläggsrubrik utan tydligt motiv.

Min avgående chef Sören i samtal
med regiondirektören Catarina.
Åter en "kortvecka" på jobbet som avslutades med den formella avtackningen av min chef.
Det blev en ganska enkel tillställning utan för mycket pompa och ståt, just för att han inte uppskattar storvulna tillställningar. På ett imponerande sätt lyckades han få in en hel hammock i sin Toyota tillsammans med alla övriga gåvor.

*****

Det här årets midsommarafton avverkades i trevligt sällskap med gladlynta och positiva festdeltagare. Kamrat Lotta bjöd in till sitt hem med sillmiddag, jordgubbstårta och grillning, en aktivitet som för min del varade i över tolv timmar. Det blev visserligen inga sju sorters blommor under kudden, men i gengäld fick jag vakna upp på midsommardagen med tillfredsställande pigghet och utan obehagliga känningar från intagandet av dryckjom.

*****
Ska det ta elva veckor för att sy upp två gardiner?! Jag hade hunnit uppföra en helt ny villa med fönster och gardiner på den tiden. Å andra sidan har Fönsterinredarna i Halmstad inte ens blivit färdiga att sätta upp sin hemsida, så man förstår ju hur det företaget (o)fungerar. Obra agerat,  verkligen obra.

*****
Riktigt uselt - ett helfwete rent av
I veckan var jag på affärslunch och kosan ställdes för första gången på riktigt länge till restaurangen Lilla Helfwetet. En gång i tiden - för inte så många år sedan - var stället haussat och välbesökt, atmosfären var spännande och konceptet med inredning, meny och det mesta övriga var genomtänkt och smakfullt. Det var då det.

När man kommer till restaurangen för sin lunch möts man av ägaren som står lutad mot två dryckesbackar och ur dessa portioneras vald dryck ut till gästen tillsammans med en tallrik. Därefter tas det betalt. Det är verkligen ett annorlunda sätt att välkomna lunchgästen  på och det går inte att komma ifrån att lunchens inledande upplevelse andas skolbespisning. Dagens rätt - eller resterna av den - hade samlats längst ner på botten i en stor kastrull, så det blev till att fiska på djupet efter maten. Om restaurangledningen vill upprätthålla restaurangens status och varumärke ska de allvarligt fundera på hur man presenterar sig som lunchrestaurang. Nu är väl förutsättningarna sådana att man måste ha lunchservering för att inte behöva slå igen, för sannolikt är intäkterna för klena för att bara ha kvällsöppen restaurang. Läser man på Lilla Helfwetets hemsida kan man ta del av historiken och där framgår att restaurangens förlaga stängdes permanent 1913. Tyvärr tycks inte framtiden se så värst mycket ljusare ut för den moderna upplagan.

*****
Mitt midsommarfirandet 2011 började med närkontakt med en blöt mus.

*****
Ajabaja i bajamaja
Tänk att det kan vara så intressant att spana på kvinnors underliv. 30-årige Luke Chrisco klev ner i en bajamaja iförd en presenning och utsatte sig för latrinbesökarnas urin och avföring, bara för att kunna studera dessa kvinnliga företräden från första parkett. Ett nytt rekord i tragisk nyfikenhet/besatthet.


*****
Lönlöst SAAB.

*****
RIP, Sven "Plex" Pettersson.

*****
En liten kinesisk pojke fastnade olyckligt mellan
två husväggar. Lekte han dunkgömme?
Snacka om att gå in i väggen! Den här femåriga kinesiska pojken fastnade mellan två husväggar och fick sprejas med olja för att komma loss.

*****
Har nu två veckor kvar att jobba innan det är dags för efterlängtad sommarsemester. Jag har förväntningar på en händelserik och rolig sommar. Och med så många nya och inspirerande vänner som jag fått under året lär det finna hopp om att dessa förhoppningar infrias. Men det beror till stor del på mig själv.

*****
Sommar och repriser brukar gå hand i hand i vårt lands teveutbud. Just nu kan jag inte påstå att det finns anledning att klaga högljutt på den mediala symbiosen. Reprissändningarna av program som "Hipp Hipp" och "Nile City" välkomnas glatt.

*****
En av de bästa reklamspotarna på teve just nu....



* Adam Lövet var/är ett inkontinensskydd för män, ett s k droppskydd.

Inga kommentarer: