12 augusti 2010

Ensam i ett öde och mörkt slott är man inte så stor.

Det är en viss skillnad att se Teleborgs slott i dagsljus, jämfört med att sova helt ensamma på slottet när till och med personalen lämnat det. Det gjorde förra helgen. Foto: TeTe-bloggen.
*****
Vaknade kl 06:15 idag (söndag). Imorrn väntar första arbetsdagen efter semestern. Var det ett tecken att jag slog upp ögonen så tidigt? Den här helgen påbörjade vi vårt omfattande arbete med att uppgradera vårt kök. Först ut på checklistan var att måla innertaket i det utrymme som används till matplats. Samtidigt började vi demontera en del av köksinredningen. Det här kan bli hur stort som helst. Och mycket jobb!
Camilla visar upp den pampiga sovplatsen i sviten på Teleborgs slott. Foto: TeTe-bloggen.
*****
Den sista semesterveckan inleddes med en häftig upplevelse då Camilla och jag firade vår femåriga förlovningsdag med en vistelse på Teleborgs slott i Växjö. Det visade sig vid ankomst att vi var de enda inbokade gästerna för natten och därför fick vi hotellets/slottets svit. Dessutom fick vi hela slottet för oss själva efter att personalen slutat för kvällen. Slott får en aningen annorlunda skepnad när mörkret sluter sig kring byggnaden och att vistas och framför allt övernatta själva på ett slott är något som inte går att beskriva i ord eller bild - det måste upplevas.
*****
Ask på låda
I TV4:s Nyhetsmorgon deltog nyligen justitieminister Beatrice Ask. Ministern är ju som bekant kortväxt och nu senast blev det väldigt uppenbart. Bordet där intervjun skulle ske var tydligen för högt så man bestämde sig (på order från ministern?) för att låta fru Ask stå på en låda. Eller om det var en ask.
*****
På färden till och från Växjö och Teleborgs slott mötte vi två Miata-förare och vid båda mötena fick vi vinkningar från resenärerna. Det är tydligen så att Miata-ägare hälsar på varandra i trafiken.
*****
Personalen på slottet hade dukat för oss två inför kvällens trerätterssupé. Maten tar de från restaurangen kök11 i Växjö (f d regementet I11). Supén bestod av:
  • citron- och gräslökscheesecake
  • Västerbotten- och spenatbakad kycklingfilé med citronsky
  • vanilj- och passionsfruktspannacotta.

***** Mitt i allt påbörjat och mot hösten pågående köksrenoveringsarbete har min mor kommit till insikt om att hon behöver byta sin trerumslägenhet mot en mindre. Vi har ihärdigt stöttat den tanken och nu börjar det bli verklighet. Då uppstår frågan hur vi ska hinna med den eventuellt kommande flytten utöver allt annat. I-landsproblem? Jo, förvisso, men det är ju den värld jag lever i.

***** Jag tycker att det är märkligt att en domare kan besluta om att avbryta en match i allsvenskan på grund av ihärdigt och kraftigt regn som gjort spelplanen svår att spela på. Detta hände i lördagens match mellan Malmö FF och Gefle.

Men egentligen tycker jag inte att det är så underligt att man bryter och spelar om matchen. Om man är konsekvent i bedömningarna om möjligheten att fullfölja en match. Förra säsongen spelade HBK hemma mot AIK under samma eländiga förhållanden, men matchen avbröts aldrig och HBK kunde inte hämta upp det rådande underläget. Till viss del för att planen var vattensjuk. Samma förutsättningar var det nu senast mot Elfsborg där bollen knappt gick att föra fram på marken under andra halvlek. Men matchen fullföljdes ändå.

Vad är det som avgör om en match inte kan färdigspelas när det gäller de yttre förhållandena?

***** Efter helgens påbörjade arbete med köksrenoveringen väntade en välförtjänt konsert med Roxette som uppträdde inför en fullspäckad konsertplats. Vi fick bra platser långt fram och på det hela taget var det en mycket positiv upplevelse. Marie Fredriksson stod för imponerande sånginsatser och via storbildsskärmarna kunde jag se folk längst fram vid scenen som grät i takt med hennes vokala klättringar. När dessutom Gyllene Tider "återförenades" med några låtar blev konsertkvällen en ännu bättre upplevelse för oss och inte minst för alla de besökare som kom från Spanien, Tyskland m m.

***** Det var nära att fästmön levererat en "sittplats" till en kvinnlig konsertbesökare som trängde sig före alla oss andra, med motivet att de minsann också hade en ståplats. Jag var beredd att rycka in om smitaren hade fortsatt provocera Camilla ännu mer, förutom att ihärdigt trycka sin väska i ryggen på henne. Medföljande man såg besvärad ut och han förstod nog också att hans kvinnliga följe var i riskzonen. Ego homo upphörde med sin tråkiga attityd. Och kunde fortsätta stå.

/T:sson

Inga kommentarer: