14 augusti 2011

Nu kan morfar röja på krogen.

Då var huvudsemestern slut för den här gången och de fyra veckorna gick riktigt fort. Redan den första arbetsdagen blev annorlunda eftersom jag fick ett oväntat uppdrag, att vara auktionsutropare för två (ved/redskaps)bodar som stod på Region Hallands plats på The Tall Ships Races. Intäkten från auktionen skulle tillfalla barnklinkens lekterapi på Hallands sjukhus och den behjärtansvärda insatsen gav totalt 6 000 kr till de barn och ungdomar som tvingas vistas på sjukhus.

*****
Med vår nya chef på plats fick jag redan under min första arbetsvecka insikten att det kommer att bli åka av på jobbet. Spännande.

*****
Den uppmärksamme har redan noterat att bloggsidan fått en ny rubriklayout och bloggprofilen har anpassats till den annalkande hösten. Dessutom har jag lagt till en länk tll en ny bloggkollega och det är sajten Nylagat där bloggaren bjuder på egna recept. Hoppas ni trivs med förändringarna.

*****   
Sampdori-supportrar med tungvrickningsbekymmer
Det italienska fotbollslaget Sampdoria åkte ur Serie A förra säsongen. Det är såklart en tuff prövning för lagets supportrar. Så mycket lättare blir det inte för dom när de ska lära sig heja på ett av säsongens nyförvärv. Den schweiziske anfallsspelaren Chitchanok Xaysensourinthone lär ge svåra tungvrickningsproblem på läktarna.

*****
Apple är sura på att HTC och Samsung har gjort läsplattor och mobiltelefoner som de betraktar som plagiat av iPhone och iPad. Stämningsansökningar är lämnande och beslut har gjort att det beslutats om försäljningsförbud för t ex Samsungs läsplatta. Jag kan ju i och för sig tycka att Apple borde ägna mer juridiska resurser åt de kopior på mobiltelefoner som frodas i Kina och Thailand...

*****
Min nuvarande chef har skjortärmarna uppvikta...det hade min förra chef också. Ren tillfällighet?

*****
Jag gillar ju egentligen inte det här!

Under The Tall Ships Races hamnade jag framför Maritime stage där gruppen Fatboy spelade. Hamnade och hamnade, jag hade kollat när det svenska rockabillybandet skulle uppträda, så det var ett välplanerat besök från min sida. Det var andra gången jag såg Fatboy live och jag är lika nöjd med giget i Halmstad som när jag hörde bandet på en Blidö-båt i Stockholm. Och jag som inte ens gillar den amerikanska 50-talskulturen eller dess musikutbud. Jag gillade inte bandet Stray Cats när det bandet var aktivt på 80-talet. Ändå går jag loss när jag hör Fatboy och visst är det en njutning att se en Ford Mustang från senare 60-tal. Fatboy är annorlunda på flera sätt, ett är att man kan köpa hårpomada på burk och deras låtar finns tillgängliga på vinylskiva. Just det, du läste rätt. Vid googling på namnet Fatboy får bandet dock stå tillbaka för en massisv träffbild på sittkudden med samma namn. Men bra är dom.

*****
Det här meddelandet (bilden till höger) såg jag utanför en krog i centrum för några veckor sedan. Tycker visserligen att man tagit diskrimineringen till en ny nivå, men samtidigt gläds jag åt min 94-åriga morfar som nu kan få röja på krogen. Bara han visar sitt leg.

*****
I lördags var jag på Örjans vall och i vanlig ordning den här säsongen gick jag hem med mungiporna i vertikalt läge. Däremot var det uppfriskande att se den man som dök upp i publiken, och antingen gestaltade han en medlem i Blue Man Group eller Ipren-mannen.

*****
De önskar att de kunde som Gunde
SVT planerar nu en ny säsong av det populära teveprogrammet, "Mästarnas mästare". I den förra upplagan deltog Ingmar Stenmark och han visade sig vara överlägsen i taktik och fysik. Och i vilja. I kommande säsong  får vi bland annat se energiknippet Gunde Svan och han lär inte ge sig förrän han ståtar med mästartiteln. En annan deltagare är den f d sprintern Linda Haglund. Hennes senast teveframträdande var i Let´s dance och där gick det väl sisådär. Det kanske går bättre i det här programmet, men även om Haglund må vara tillräckligt fit lär det nog bli Gunde som skrattar sist.

Inga kommentarer: