21 augusti 2011

Det är så lätt att trycka in orden välförtjänt och rättvist.

Har varit fiskvakt och bevattningsansvarig den här veckan. Grannarna drog iväg till Bohuslän så jag skötte en del av deras dagliga sysslor. Får kanske anledning att casha in en gentjänst när kosan styrs till Alanya i september.
Klippor i Grötvik.
Helgen har helt och hållet ägnats åt förlustelser, god mat och stor trivsel. Helstekt rödspetta och skirat smör är ju en ynnest att bli serverad, danskväll med härliga människor serverat med sushi och god öl kan man ju också leva med, och slutligen en eftermiddag på klipporna i Grötvik med picknick och en cab-tur i gnistrande augustisol gör ju livet en sådan här helg ytterst behagligt.

Nu hade det varit så lätt att trycka in bokstäverna som bildar ordet "välförtjänt" och "rättvist", men samtidigt går mina tankar till alla dessa miljoner människor och barn som lever och vaknar i daglig svält och svåra sjukdomar. Den där klumpen av sympati blandad med skuld sitter som en (trots allt bara en liten) klump när jag svalt det sista grillade kambenet och den sista klunken alkoholfri öl.       

*****
Köpte doftljus på Gekås. Ska inte ljusen dofta...?

*****
Även om vi bara är i augusti har vädret de senaste dagarna fått mig att inse att hösten så sakteliga är på väg. För egen del har jag ingen annan känsla än försiktig optimistisk förväntan när det gäller just den årstiden. Flammande lågor, sprakande brasved och en fruktig konjak eller single malt whisky är ju inte helt tokigt att omge sig med. En doftande gryta med ett moget vin kan ju också passa bra, så hösten är ändå välkommen. Med allt den bär med sig.

*****
Den engelska versionen av Wallander är som ett dåligt skämt. Att höra skådespelarna uttala svenska namn och platser på engelska får mig att le ironiskt. "Morden i Midsommer" på skånska skulle nog inte bli bättre.

*****
För första gången besökte jag i lördags Västerhagen, en plats som i många år varit en välbesökt dansbana med utbud av hambo, snoa och annat gammeltjo. Det är ju därför jag aldrig varit där..förrän nu i lördags. Artisten Håkan Brinck uppträdde med ett minst sagt energiskt scenframträdande inför 300 glada och danssugna gäster. Jag var där i goda vänners sällskap och trivdes bra med både "kasedans" och hobbybugg. Trodde jag hade god kondition... 

*****
En betydande del av Breiviks
nuvarande värld.
Den norske massmördaren A B Breivik beklagar sig nu över sin isolering i häktet.
I veckan fick han visserligen komma ut i det fria när han vallades på Utöya med beväpnad polis. Det senaste domstolsbeskedet är att han ska vara isolerad ytterligare fyra veckor, vilket var ett besked han mottog med besvkelse. Enligt uppgifter anser han det vara sadistisk tortyr att vara helt avskuren från omvärlden. Och som inte trodde han gillade människor och folksamlingar.

*****
Tankarna på husförsäljning har börjat virvla i skallen. Vid den här tiden nästa år är det kanske  färdiggrubblat.

*****
Snart har jag något gemensamt med bilden här till höger. I synnerhet kommande söndag.

*****
Det här borde göra oss glada...

Har sedan i våras sett ett par ståtliga rovfåglar som ogenerat svävar över fälten utmed Kårarpsleden. Av den karaktäristiska stjärtfjäderformationen att döma är det minst tre glador som bosatt sig i mina trakter. En trio grannar vi borde vara glada över.

*****
Det finns jobbannonser...och så finns det jobbannonser. När konkurrensen om särkompetens växer gäller det att sticka ut som arbetsgivare. Läs ett bra exempel här. (Tack för bidraget, Ing-Marie)

*****
Vilken jäkla sommar :) Ett (1) ynka myggbett fick jag, mycket få irriterande flugor i sovrummet och inga (synliga) getingbon. Och inga plommon i trädet (det beror väl på avsaknaden av getingar...).

*****
Pottans barn?
Fick plötsligt en fråga i skallen. Den gamle kambodjanske diktatorn och ledaren för Khmer Rouge, Pol Pot, hade han barn? Och i så fall, vad hette dom? "Pottans" son hette förmodlingen Pol Pitt och dottern Pol Patt.

*****
Och slutligen ägnar jag en tanke åt vårt grannland Norge och de som drabbades av attentatet och massakern den 22 juli.

3 kommentarer:

Ulrika sa...

...o jag som trodde (och hoppades!) på att en webbyrå som ställer dessa krav på en medarbetare, i alla fall kan stava rätt!!! Det kan ju till och med jag...
Under raden "sista ansökningsdag" finns en rad med texten:
Ingen portfolio? Inga refernsjobb? Ingen kaka.

Hur stavar de till referensjobb????
Btw... märks det att jag jobbat som korrekturläsare????

Ulrika sa...

...o jag som trodde (och hoppades!) på att en webbyrå som ställer dessa krav på en medarbetare, i alla fall kan stava rätt!!! Det kan ju till och med jag...
Under raden "sista ansökningsdag" finns en rad med texten:
Ingen portfolio? Inga refernsjobb? Ingen kaka.

Hur stavar de till referensjobb????
Btw... märks det att jag jobbat som korrekturläsare????

T:sson sa...

Hehe...sök jobbet och bifoga din rättelse, du kanske får jobbet...kattkravet de hade löser jag för dig :)