26 oktober 2010

Ett oväntat energitillskott kom över mig.

Projektet Kitchen Makeover gick i veckan in i en ny fas. Visst har vi gjort en hel del redan med målning, tapetsering och skåpsmontering, men nu väntar det arbete som gör att köket får den synbara ansiktslyftningen. Entreprenadföreträdare har kontaktats och har även besiktigat utrymmena och en första tidplan är lagd. Redan kommande vecka och följande helg kommer arbetet med ett helt nytt golv att vara på plats. Sedan påbörjas montering av köksinredningen.
*****
Ibland gäller det att fånga inkommande energitillskott. Jag är normalt sett lat av mig och kan tillbringa dagar i hemmet utan att göra nåt särskilt konstruktivt, alltså annat än det som bara gagnar mina intressen. Det är skämmigt och jag inser det också. Men ibland kommer det dagar när det blir så enkelt att ta sig för saker som faktiskt är till nytta, för en själv och ens omgivning. I lördags var en sådan dag.
Det var lätt att hoppa ur sängen ganska tidigt, samtidigt som Camilla gick upp för att åka till jobbet. Redan på förmiddagen var jag iväg och hämtade en släpkärra och körde sedan hem 30 kvm klinkers och kakel som jag bar in i huset, låda för låda. Därefter blev det en snabb tur till tippen, återlämnande av släp och sedan direkt vidare till kyrkogården med mamma för att se till pappas och kusin Thomas gravplatser. Väl hemma igen åkte dammsugaren fram, tvätt hängdes på tork och kvällsmaten fixades. Jag gick igenom alla förbättringsinsatser som gjorts på villan sedan vi flyttade in 2001 och sorterade in kvitton som hade betydande värden. Efter summering av dessa visade det sig att vi spenderat 336 000 SEK på huset. Vi hade ett gäng glada ungdomar hemma som förfestade inför maskerad och när de hade lommat iväg bjöd SVT lägligt på "Dansbandsampen", ett perfekt tillfälle att stänga av teven och sätta sig på köksgolvet med Camilla och montera köksskåp. Jag hann också se Arsenal rättvist spöa Hammers med knappa 1-0, så lite egennytta blev det också denna för mig så energistinna oktoberlördag. Eftersom vi skulle ställa tillbaka klockan en timma natten till söndagen hade det funnts en timma till att göra mer saker, men nån måtta får det väl vara...
***** Pilotprotester har landat Installerade nakenkameror på flygplatsen i Manchester upprör en del. Särskilt piloterna som vägrar låta sig nakenskannas. Kan det bero på att de inte vill blotta cock piten?
***** Den uppmärksamme läsaren noterar att jag tagit bort länken till bonton.se där hr Lindström publicerar sina teckningar med aktuella ämnen. Jag har insett att Lindströms teckningar inte motsvarar min värdegrund och av detta skäl vill jag inte länka till hans sida. ***** Snälla AIK, avgå! Det måste ju vara otroligt underhållande och inspirerande att hålla på föreningen AIK´s olika lag. Extra kul blir det ju när AIK-anhängare kan få för sig att besöka en spelare i nästa spelomgångs motståndarlag och uttala hot utanför dennes lägenhet. Detta hände förra söndagen inför matchen Halmstads BK-AIK. Dessutom fick den utsatte HBK-målvakten Robin Malmkvist ett hot-sms efter matchen. Trots att AIK vann matchen. Jag är själv grundare av ett mindre nätverk av fotbollsintresserade "gåbbar" i åldrarna 42-55 som träffas hemma hos varandra innan match, vi kallar det "förmatch". De enda vi kan tänkas provocera är väl grannar som tycker vi har det för trevligt ihop eller att aktuell värds anhöriga och husdjur tycker att vi gåbbar uppför oss aningen korkat som sjunger konstiga ramsor. Snälla AIK, avgå!
*****
Jag tror att press och media har klivit rätt ner i ett getingbo när man valt att "avslöja" och offentliggöra Sofia Arkelstens bjudresor. Absolut måste riksdagspolitiker vara laddade med gott omdöme och integritet när företag och intresseorganisationer vill marknadsföra sina produkter och tankar. Arkelsten är absolut i synnerligen "gott" sällskap och det skulle vara förfärligt orättvist om hon ensam får stå som symbol för politiker som låter sig bjudas och på så sätt riskerar hamna i beroendeställning. Därför kommer journalisterna att ha mycket jobb att göra om man ska avslöja alla dessa politiker och deras utsvävningar. Vill man ens det?
*****
SVT, för min del får ni gärna lägga ner "Dansbandskampen". Med en gång. TV4, ni får gärna köra "Så mycket bättre" en säsong till.
*****
Släng gärna en blick åt Göteborgs stad och dess förvaltningar där tjänstemän i symbios med byggbolag har skojat bort miljontals kronor av skattebetalares och hyresgästers medel. För att sko sig själva. I en stad som varit starkt vänsterorieterad i många år och där solidaritet och välstånd är symbolord det aldrig tullas på. Här har politiken ett synnerligen stort ansvar att se till att tillämpningen av en sund kultur och goda värderingar överensstämmer genomsyrar alla förvaltningar och bolag. Men om värderingarna i politiken inom Göteborgs stad är så bristfälliga som det framstår blir det så mycket svårare att upprätthålla en god kultur när företagsekonomiska krafter får härja fritt. Jag inbillade mig att socialistiska värderingar var av bättre sort, men ack vad jag bedrog mig. Så moderaternas partisekreterare ska inte behöva stå själv i snålblåsten, även om hon också behöver fundera på sin värdegrund.
*****
Vill passa på att ge ett litet tips till er presumtiva tågresenärer som inte vill bli av med era tillgångar. Ett förslaget sätt som busar kan förskansa sig med resenärernas tillhörigheter är att ta väskor ställs i sätet under tiden som man lägger upp övriga väskor och på vägghyllan.
***** Snälla tjejer/kvinnor, anlita inte svarttaxi när ni ska hem från krogen. I synnerhet inte när det sitter två män i bilen.
*****
OS avgörs i ett somrigt London 2012. För oss otåliga...

Inga kommentarer: