19 juli 2010

Nu är det sluttjatat om att köpa en cab.

Då var den första semesterveckan avklarad. Den brukar oftast kännas som den längsta veckan. För mig i alla fall. Den här veckan hann jag med simträning, strandvistelse, grillning, häckklippning, lukning av växter bland betongplattor, resa till Eslöv och ett köp av cabriolet. Inte illa.

***** I torsdags bar det av till Eslöv. Då har jag vistelse i "Sveriges tråkigaste stad" gemensamt med storheter som Erik Penser och Johan Glans. Ärendet var att göra ett bilköp, en Mazda Miata MX-5, en trevlig liten cabriolet. Jag tog tåget och det är ju ingen lång resa men ändå lyckades Öresundståget med konststycket att bli försenat med över 20 minuter till Lund. Det blev till att ta ett annat tåg till Eslöv och nu kommer nästa fundering: Hur fasen får Arriva ekonomi i att trafikera spåren för Pågatågen?! Orter som Stångby och Örtofta har knappast hållplatser som är befolkade med särdeles många hugade resenärer. Ja, nu är det ju inte mitt problem, men jag kan inte låta bli att undra. Det borde finnas mer prisvärda ressätt.

***** Det finns en hake med Maxi-kalsonger ICA Maxi i skånska Råå lyckades få med ett parti herrkalsonger där det i mönstret röjs en mängd hakkorsliknande figurer. Ett misstag såklart i mönstertillverkningen och visst är det stötande med denna förhatliga symbol. Men tänk på det fasansfulla som döljer sig inuti kalsongerna!

*****
Krokben för hjulbent bedragare Kanindansaren åkte dit först. Därefter följd av den "hjulbente" cp-skadade 32-årige man som nyligen fälldes för omfattande och provocerande försäkringsbedrägeri som han nu får sona. Fängelse, skadestånd och utvisning blev domen. Det är inte utan att man uppskattar att lagens långa arm fick fatt i och luggade dessa bedragare.
***** Emma Andersson och ishockeyspelaren Henrik "Zäta" Zetterberg har gift sig. Jaha...?
***** Ett luxiöst dilemma, men ändå. När man nu ska köra en cabriolet och inte vill bränna sönder den numera allt kalare hjässan, vilken huvudbonad kan då tänkas passa bäst? I fredags såg jag en äldre man i bandana och det var väl lite si-så-där ut. Jag väljer bland annat mellan dessa modeoberonde alternativ:

***** Här ska du få se på andra bullar! En ordningsvakt i Halmstad blev nyligen misshandlad (?!) av en förbipasserande man. Mannen ansåg sig ha blivit kränkt och svingade en påse i huvudet på vakten, en påse innehållande en kebabtallrik. Tur det inte var falafel, den är ju liksom mer kompakt i konsistensen. *****
Men flytta då! Jag hade knappt satt punkt för mitt föregående blogginlägg när jag åter fick bevis för mina kommunkamraters oslagbara idioti. Nu har grannar till Solgården i Tylösand klagat på att ljudet är för högt vid den after beach som pågår mellan kl 16 och 17:30. Ja, det är alltså inte ett jä-a liv på natten man klagar på utan ljudvolymen mitt på blanka dagen. Först försökte man i den här stan att hävda, att kyrkklockans klingande i centrum var en sanitär olägenhet för de närboende. Tänk, en kyrkklocka som ger ljud ifrån sig, vilken fasa! Nu har våra sommargäster och andra strandbesökare alldeles för roligt på sin sommarledighet.
Jag tänker plötsligt på de som bodde i Dresden och Hamburg under 1944-45 under de allierades nattliga bombräder. Hur stod de ut och hur tröstade de sina barn när flygsirenerna tjöt och bombkrevaderna i de utsatta grannkvarteren fick väggarna att rämna? Till er i Tylösand som klagar på allt oväsen på dagarna har jag bara en sak att säga: Men flytta då!
*****
Flyg och far!
En norsk flygresenär blev tagen av polis när hans plan landade. Orsaken var att han enligt kabinpersonalen uppträtt på sånt sätt att de ansåg det lämpligt att tillkalla polis. Vilket var flygbolaget? Ryanair såklart! Vad hade då norrmannen gjort? Jo, han hade klagat på en "freshly made sandwich" som han ansåg vara undermålig för den beteckningen och priset. Enligt honom själv och vittnen i planet hade norrmannen uppträtt korrekt. Jag har själv flugit med det irländska lågprisbolaget två gånger och båda gångerna bestod personalen av unga brittiska eller irländska tjejer som inte har en blekaste aning om vad service eller gott bemötande är för något. Visst är det fyndigt att flyga med Ryanair men priset man får betala kan vara allt annat än prisvärt om man ska summera alla faktorer. Så Ryanair, flyg och far!
*****
Vem använder spisskydd (spislock) nuförtiden? Näh, låt mig omformulera frågan: Vem i all världen nyanskaffar spislock? Upphörde inte det behovet nångång på 90-talet?!
*****
Det är intressant att läsa om turerna kring killen som förlorade sitt körkort för att han körde för fort, i sitt försök att hålla undan för en ambulans under utryckning. Killen erkände först fortkörning men tog sedan tillbaka sitt erkännande och har nu chans att få tillbaka körkortet. Det står helt klart att han körde fort och det står också helt klart att killen hade flera chanser att väja undan för ambulansen på den 1+2-väg de färdades på, men istället valde han att gasa på ordentligt. Visst kan man bli stressad av att ha ett utryckningsfordon bakom sig, men att inte lyckas stanna in och köra åt sidan en enda gång på över 3,3 km sträcka är för mig obegripligt. Killen har sedan man började skriva om ärendet fått en massa sympatier runt om i landet. Men inte av mig.
*****
En tvåsitsig Mazda Miata MX-5, 110 hk, årsmodell 1993. Så nu är det sluttjatat om att köpa en cab. För den här gången.
/T:sson

4 kommentarer:

gunnar sa...

Hej! När blir man bjuden på en åktur?
Mvh Gunnar S

gunnar sa...

Ska inte tjata mer :)

gunnar sa...

Snälla ;)

åke sa...

gunnar du kan få åka med min ford escort 92:a RS (rs =rally sport)