23 februari 2009

En Patrik Ekwall med koll. Och en utan.

Sixten Jernberg, 80, sa i tv att Vasaloppet inte är så himla märkvärdigt om man är hyggligt tränad. Loppet består av 4 mil utförsåkning då man kan vila, om man har bra skidor. De övriga 5 milen fixar man med en god kondition. Då är det ju konstigt att så många bryter loppet... ***** Den förre HBK-spelaren, Emra Tahirovic, är på väg tillbaka till svensk fotboll igen, efter en kort tid som utlandsproffs, som nog inte blev som 21-åringen hoppats på. Dock kommer Emra inte tillbaka till Halmstad, utan går nu istället till Örebro SK, där han spelade innan HBK-tiden. Troligen är Tahirovic ett exempel på att det kan vara bra att ha tålamod innan man signar för en utländsk klubb. Den här gången var nog Emra "Liksom" Tahirovic för tidigt ute. ***** De svenska skiddamernas sista VM-insats var inte särskilt het. Åkarna var snarare iskalla. ***** TV4:s sportreporter Patrik Ekwall varvar precisa och insiktsfulla åsikter med fullständiga magplask. Det senaste plasket hördes i hans krönika den 22 februari då han kommenterade debaclet med Davis Cup-matchen i Malmö. Ekwall ondgjorde sig över kommunens politiska ledning som beslutat att matchen ska spelas utan publik. Det tycker jag också är fel. Ekwalls svepande uttalande om att politikerna ska hålla sina händer från idrotten och istället sköta sitt jobb "i sin ruttna värld", fick i alla fall mig att reagera. Vad har han för koll på hur rutten politikervärlden är? Hur mycket bättre är då den värld han själv representerar? ***** Stackars Daniel Westling. Har han förstått vad han ger sig in på?! Ockelbokillen har byggt upp en hypad gym-verksamhet i kungliga hufvudstaden och har troligen en massa fräsiga människor son kunder där. Det bygger image. Hur imagebyggande var det då för Westling att sitta med blivande hustru och svärföräldrar i ett konstlat tv-tal till nationen om förestående förlovning och sommarbröllop? Med dåligt dolda fusklappar gjorde de fyra sina uttalanden, stelt, onaturligt och påtvingat.

Det är ingen tvekan om att årets monarkbröllop kommer att bli vida omtalat och synnerligen välbesökt. Jag ser redaktionsmötena på världens veckotidningarna framför mig och den energi och frenesi som detta skapar. Jag ser hur redaktörerna planerar för extrabilagor, dokumentärer om paret, paret i bilder, brudgummens skolkamrater söks upp, kronprinsessans väninnor fnissar blygt och det smygs runt slott och koja. Det kommer att tryckas tidningar i fyrfärg på glättat papper som aldrig förr. Inte sedan 1976 i alla fall.

Kanske kan bröllopet även dämpa ångesten bland prövade medborgare för ett ögonblick. Medicinen för ett land i kris är väl att starta ett krig eller arrangera ett kungligt bröllop. Frågan är om medicinen som är upphälld åt Daniel Westling är aningen för besk...

***** En Patrik Ekwall som dock har koll är den småländske företagare som i SAAB-krisen står upp för sig och vägrar leverera sitt företags produkter till SAAB. Han hade redan skeppat iväg delar för 400 000 kr, men insett att det kan bli vajsing med betalning från bilföretaget.

***** Kroppen värker. Efter torsdagens premiär med kombon, skivstång + kondis, har kroppen vridigt sig i plågor i två dagar. Muskelfästena vid armhålan värker, det ömmar i triceps och biceps och det känns stelt i ryggslutet, ungefär där den övergår till en annan kroppsdel som också börjar på "r". Dessa värkpunkter avlöste fredagens smärtande innanlår. Lördagens core- och spinningkombo funkade att genomföra, men efteråt gjorde sig träningsvärken påmind igen. Fästmön kommer hem på söndag kväll från Köpenhamn där hon tillbringat 5 dagar med massageutbildning. Jag väntar ivrigt på att hon ska ta han dom min ömmande lekamen. /T:sson

Inga kommentarer: