27 november 2007

Påsar för påseende.

Vad har det tagit åt Kungliga Postverket - numera förkortat till bara Posten? Detta numera så mångsidiga bolag började sitt outtröttliga uppdrag att bära ut post till alla oss svear och götar redan 1636, och det var just det året som det sägs att svenskt postväsende grundades. Möjligen skickade man julkort redan på den tiden och då anlände det med den hästburna postiljonen som förkunnade sin ankomst med att blåsa i ett mindre valthorn. Nu för tiden skickas det högvis med julkort som Posten bär ut, men i år har man laddat med synnerligen torrt krut. I vanliga fall får vi en (1) julkortspåse att lägga årets skörd av julkort i. Den första påsen kom för flera veckor sen...den var ovanligt nog vit. Dagarna därpå kom den riktiga (?) gröna julkortspåsen, men döm av min förvåning när jag i måndags fick ännu en.
Hur många julkort tror egentligen Posten att vi tänker skicka i år?! Eller fick vi alla dessa påsar för påseende? Har Påsten fått påssjuka? Kanske den efterlyste finansmannen Joachim Påsener vet vilken av påsarna vi ska använda?
*****
En svit är bruten. Efter 28 matcher i rad utan förlust fick Arsenal till slut huka sig under förlustens tunga börda. Inte sedan april har något lag, vare sig engelskt eller europeiskt, lyckats besegra det unga kanoniärerna från norra London. Sevilla lyckades till slut. Spanjorerna vann hemma med 3-1 i Champions League och vad värre är, det var den f d Tottenhamspelaren, Kanoute, som satte sista spiken i kanonlocket.
*****
Prylgalen - jag?! Bara för att den nyinköpta 40" LCD-tv:n nu hänger på sin utsedda plats på väggen i vardagsrummet? Rabatten var för bra för att inte slå till. Nu är jag bara orolig för att den platta tv:n antingen ska ramla ner från väggen eller få nåt virus...flatlus kanske?
/T:sson

Inga kommentarer: