16 februari 2010

Jag vrålade ikapp med svenskduon.

Grattis Sveriges Television! "Statstelevisionen" har verkligen lanserat en kalasbra OS-sajt. Massor med livesändningar som kan ses från datorn och massor av klipp av frossa i. De upplagda uppvärmningsklippen är också sevärda. Där kan man bland se reportern Johan Ejeborg gör en pricksäker imitation av Bengan Johansson och Stefan Edberg. Svt.se/os är en ambitiös sajt med bra användarperspektiv. Och ingen reklam förutom de sparsmakade inslagen med billboards före och efter sändningsblocken.
***** Ni läste möjligen i torsdags om att en man hade flugit in ett mindre plan i amerikanska skatteverkets kontor i Austin. Joseph Andrew Stack hade då redan lagt ut information på nätet om sina planer och motivet för det. Läs hans manifest här.

***** Hur kan vi skydda våra oskyldiga och tillsynes försvarslösa barn mot de rovdjur som benämns pedofiler i vårt samhälle? Detta skulle ju kunna ske genom att upptäcka pedofilerna innan de utför sina bestialiska gärningar. Tyvärr har dessa ett försprång i jakten på sitt rov och inte sällan är det föräldrar som brister i sitt försvar, eller ännu värre, de gestaltar själva rovdjuret. Det är ett fruktansvärt svek mot barn som kanske aldrig kan repa sig igen. Det finns hemska exempel överallt i världen. Och otäckt nära oss.

***** En exempellöst modig tjej fick sin rättmätiga åtebetalning på OS. Efter hennes dramatiska störtloppskrasch följt av hennes kombinationsbrons fick vår alpin-hjältinna, Anja Pärson,till slut göra sälen och världen hyllade henne. Välförtjänt.

**** Har Kung Bore fått permanent uppehållstillstånd i landet?

***** Lördagskvällen avslutades med invigningen av Halmstad Arena. Det var ett i stora stunder häftig arrangemang med riktigt bra artister. Professionella jonglörer, gummibandsakrobater och trollerikonstnärer samsades med operasångare, körer och sångartister. Och så fick vi ett kärt återseende med Ika (Ika i rutan) Nord som bjöd på härlig mimik och scenkonst tillsammans med programledarkollegan Anders Kraft. Jag ger duon 4 snöflingor av 5.

Kamrat Pedda fick ta emot hyllningar som en av stadens idrottshjältar. Välförtjänt.

Avslutningen blev märklig, aningen avsnoppad och kändes vara utan någon riktigt genomtänkt regi. Folk fick t o m för sig att resa sig och gå, trots att alla deltagande artister stod på scen på Allsång på Skansen-manér ackompanjerade av sprutande fyrverkeri. Vi sat i alla fall kvar men pinsamt många, både gratisätare och betalande, försvann ut ur arenan. Så invigningen fick ingen tydlig final utan mer som om arbetsdagen helt enkelt tagit slut. Det kan ha berott på att fröken Perelli efter hennes sista sångnummer förkunnade att det var dax för final. Folk trodde kanske att det var signalen för att resa sig och gå. Och varför var det inte Ika och Anders som tog tag i avslutningen?

Mary-Jet gjorde sin Idol-version av "Because the night" och Patti Smith behöver inte oroa sig för efterträdare som ska sjunga "hennes" hit. Den fixar halmstadtjejen bättre än henne själv. Tycker att det borde kännas tjatigt för Charlotte (Nilsson) Perelli att framföra sina tre mest kända låtar, men så blev det även denna kväll. Hon gjorde det jäkligt bra. Kulturskolans unga kör bjöd på nummer från Hair och Queen och fick motta välförtjänt uppskattning.

***** Och lördagskvällen slutade med att jag stod upp och vrålade ikapp med svenskduon, Hellner & Olsson, som fixade varsinn OS-medalj på skidor. Vilka killar!

***** Nu är det så mycket snö att knappt mejlen kommer fram.

/T:sson

Inga kommentarer: